Clicky

 
Transport Online - Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
09-08-2021 14:25 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is maandag iets toegenomen, na de lichte daling een dag eerder. In totaal liggen er nu 690 patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat zijn er zeventien meer dan zondag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De bezetting in de ziekenhuizen laat al bijna een week een stabiel beeld zien, met kleine schommelingen tussen de 662 en 690 opgenomen covidpatiënten. Op de intensivecareafdelingen is het wel drukker aan het worden. Daar liggen nu 212 coronapatiënten, een toename van twaalf en het hoogste aantal sinds half juni. Op de verpleegafdelingen liggen 478 coronapatiënten, vijf meer dan zondag.

In de afgelopen 24 uur kwamen er op de verpleegafdelingen 52 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic's werden negentien patiënten binnengebracht. De instroom van coronapatiënten en de bezetting in de ziekenhuizen zijn volgens het LCPS afgelopen week stabiel geworden.

Zondag zijn er twee coronapatiënten verplaatst, aldus het LCPS. Als het druk is in bepaalde ziekenhuizen of regio's worden patiënten verplaatst om de druk op de zorg te spreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions