Clicky


Jongetje gewond bij ernstig ongeluk met vrachtwagen op parkeerplaats langs A6

Jongetje gewond bij ernstig ongeluk met vrachtwagen op parkeerplaats langs A6 [+foto]
09-08-2021 14:03 | Ongevallen | auteur Redactie

BANT -  [update 15:09 uur] Een jongetje is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de parkeerplaats van tankstation Wellerzand langs de A6 tussen Bant en Lemmer.

Het ongeluk gebeurde rond 10:45 uur. Het jongetje en zijn familie waren onderweg richting Friesland en maakten een plaspauze bij het tankstation naast de snelweg. Bij het teruglopen naar de auto ging het mis. Het jongetje stak de weg over en werd geraakt door een langsrijdende vrachtwagen, aldus de politie.

Getuigen van het ongeluk belden 112. De politie, Rijkswaterstaat, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de parkeerplaats toe. Het kind is met onbekend letsel per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. De arts van de traumahelikopter reed met de ambulance mee. Volgens de politie was het jongetje ter plekke wel aanspreekbaar. Het is onbekend hoe het nu met het hem gaat.

De parkeerplaats was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De politie bracht de situatie in kaart om de toedracht van het ongeluk vast te kunnen stellen. De vrachtwagenchauffeur kon het ongeluk waarschijnlijk niet voorkomen. De man is ter plekke verhoord en kon hierna zijn weg vervolgen.