Clicky

 
Transport Online - ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis
09-08-2021 09:54 | Exportcijfers | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse export is weer terug op het niveau van voor de crisis. Dat constateren economen van ING, nadat bekend werd dat de uitvoer van de grootste economie van de eurozone voor de veertiende maand op rij is toegenomen.

De oosterburen voerden in juni 1,3 procent meer uit dan in mei. Daarmee was de exporttoename veel sterker dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Zij gingen eigenlijk uit van een plus van 0,3 procent. In de voorgaande maand steeg de Duitse uitvoer volgens een bijgesteld cijfer met 0,4 procent.

Volgens de kenners bij ING laten de cijfers zien dat de recente verstoringen in internationale toeleveringsketens nog niet echt invloed hebben gehad op de Duitse export. Maar dit kan nog veranderen, waarschuwen ze.

Vorige week werd bekend dat de industriële productie in Duitsland in juni voor de derde maand op rij was gedaald. Tegelijkertijd liepen het aantal geplaatste fabrieksorders en de levertijden van producten verder op. Wat meespeelt is dat bij sommige grondstoffen tekorten spelen omdat de vraag ernaar heel sterk is toegenomen. De Duitse auto-industrie heeft daarbij veel last van het wereldwijde chiptekort.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden