Clicky


Brand in loods van tomatenkwekerij in Vierpolders onder controle

Brand in loods van tomatenkwekerij in Vierpolders onder controle
07-08-2021 18:28 | Binnenland | auteur ANP

BRIELLE - [uopdate 19:28 uur] De brand in een loods van een tomatenkwekerij in Vierpolders bij Brielle in Zuid-Holland is onder controle. Zaterdag rond 19.10 uur kon de brandweer het sein brand meester geven, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Het nablussen zal nog een aantal uren in beslag nemen.

De brandende loods bevindt zich aan de Tuindersweg in een gebied met veel tuinbouwbedrijven. De brandweer is met veel materieel uitgerukt om de brand te bestrijden.

De brand is grotendeels van buitenaf geblust met waterkanonnen en blushoogwerkers. Ook was een blusrobot aanwezig om de brand van binnenuit te bestrijden. De woordvoerder van de Veiligheidsregio verwacht dat het nablussen nog twee tot drie uur zal duren. Een sloopkraan gaat nog delen van de gevel verwijderen en gaten in het dak maken zodat de brandweer de laatste brandhaarden beter in zicht krijgt.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar naastgelegen loodsen en kassen. De rook trekt richting Brielle, maar nam tegen het einde van de middag zienderogen af. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.