Clicky

 
Transport Online - Chinese export groeide in juli minder hard

Chinese export groeide in juli minder hard

Chinese export groeide in juli minder hard
07-08-2021 09:49 | Exportcijfers | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - De export van goederen vanuit China is in juli op jaarbasis minder hard gegroeid dan in voorgaande maanden. Onder meer de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus, die niet alleen in Europa maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en verschillende Aziatische landen zorgt voor een stijging van de ziektegevallen en meer coronamaatregelen, is daarvan een oorzaak.

Die uitbraak in Aziatische landen als Vietnam zorgt voor problemen in de leveringsketens van Chinese bedrijven. Ook had China last van nieuwe, lokale corona-uitbraken, maar ook extreem weer zoals regen die leidde tot overstromingen. Daardoor werd het vervoer van producten en grondstoffen moeilijker en duurder.

Bovendien zette China vanwege stijgende prijzen van bepaalde producten als voedingsmiddelen de rem op de export. Dat deed het land om te zorgen dat er binnen de eigen landsgrenzen genoeg beschikbaarheid zou blijven.

De uitvoer van producten ging uiteindelijk met 19,3 procent omhoog ten opzichte van juli vorig jaar. De import van producten steeg met 28,1 procent. Dat heeft deels te maken met grote vraag vanuit de Chinese bevolking, maar ook door de hoge prijzen voor grondstoffen. Zo importeerde China minder kolen en ijzererts, maar kwam de waarde wel hoger uit. Ook de aankoop van 25 vliegtuigen door Chinese luchtvaartmaatschappijen hielp de importwaarde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden