Clicky


Franse media: Paris Saint-Germain dicht bij akkoord met Lionel Messi

Franse media: Paris Saint-Germain dicht bij akkoord met Lionel Messi
06-08-2021 23:30 | Sport | auteur ANP

PARIJS - Lionel Messi lijkt zijn loopbaan voort te zetten bij Paris Saint-Germain. Volgens diverse Franse media zijn de onderhandelingen over een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen, in een gevorderd stadium. De kapitale deal zou dit weekeinde al afgerond kunnen zijn.

Messi (34) kreeg donderdag te horen dat hij na ruim 20 jaar zijn grote liefde FC Barcelona moest verlaten. De Spaanse club kan de Argentijnse sterspeler niet meer betalen. Beide partijen hadden volgens de club van trainer Ronald Koeman nog wel een akkoord bereikt over een nieuw contract, maar koepelorganisatie La Liga weigerde toestemming te verlenen gezien de enorme schuldenlast van Barça.

Messi is nu transfervrij en kan naar verluidt bij PSG per jaar circa 40 miljoen euro gaan verdienen. Als het tot een akkoord komt, wordt hij bij de kapitaalkrachtige club herenigd met de Braziliaanse aanvaller Neymar, met wie hij bij Barcelona jarenlang een trefzeker koppel vormde.

Paris SG legde eerder deze zomer middenvelder Georginio Wijnaldum (ex-Liverpool), verdediger Sergio Ramos (ex-Real Madrid) en doelman Gianluigi Donnarumma (ex-AC Milan) vast. Zij kwamen allemaal transfervrij naar de Parijse club, die ook nog flankspeler Achraf Hakimi (ex-Internazionale) aantrok. Voor de Marokkaanse international betaalde PSG naar verluidt een bedrag van circa 60 miljoen euro.

Droomvoorhoede

Met de komst van Messi krijgt de Franse topclub een droomvoorhoede, met Neymar en de Franse sterspeler Kylian Mbappé als de andere twee aanvallers. Coach Mauricio Pochettino, een landgenoot van Messi, wilde vrijdag in zijn voorbeschouwing op de eerste competitiewedstrijd zaterdag tegen het gepromoveerde Troyes nog niet veel kwijt over de mogelijke entree van de zesvoudige wereldvoetballer van het jaar. "Hij is een optie en daar wordt door de clubleiding naar gekeken", gaf Pochettino nog wel toe.