Clicky


 


United Airlines stelt vaccinatie voor medewerkers verplicht

United Airlines stelt vaccinatie voor medewerkers verplicht
06-08-2021 16:19 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - United Airlines gaat als eerste grote Amerikaanse vliegtuigmaatschappij medewerkers verplichten zich te laten inenten tegen het coronavirus. De plicht geldt voor alle werknemers woonachtig in de Verenigde Staten. Andere grote Amerikaanse bedrijven als Facebook, Disney, Walmart en Google kwamen al eerder met een vaccinatieverplichting voor personeel in de VS.

Bestuurders van United erkennen in een mededeling aan de medewerkers dat sommige werknemers het waarschijnlijk niet met de beslissing eens zullen zijn. "Maar het is onze verantwoordelijkheid om veiligheid op het werk te garanderen. En iedereen is veiliger wanneer iedereen is gevaccineerd."

Uiterlijk 25 oktober moet een medewerker een bewijs van volledige vaccinatie hebben, anders volgt ontslag. Voor werknemers die vanuit religieus of medisch oogpunt bezwaar hebben, kan een uitzondering gelden nadat zij dat hebben doorgegeven aan het bedrijf. United, een van de grootste Amerikaanse luchtvaartconcerns, schat in dat 80 tot 90 procent van de piloten en stewardessen al is ingeënt. Iedereen die zich voor 20 september heeft laten vaccineren, krijgt een dag extra uitbetaald. Van nieuwe werknemers werd sinds juni al geëist dat ze gevaccineerd zijn.

De vliegtuigbemanning van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific moet zich voor 31 augustus laten vaccineren, werd eerder bekend. Wie dat niet doet kan ontslagen of overgeplaatst worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats