Clicky

 
Transport Online - Dorpen ten noorden van Athene ontruimd vanwege bosbranden

Dorpen ten noorden van Athene ontruimd vanwege bosbranden

Dorpen ten noorden van Athene ontruimd vanwege bosbranden
06-08-2021 10:05 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ATHENE - Honderden mensen zijn geëvacueerd uit gebieden ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene. Vrijdagochtend werden mensen uit dorpen gehaald en donderdagavond werden ruim 630 mensen met boten van het eiland Evia in veiligheid gebracht. In de dorpen gingen de hulpdiensten van deur tot deur, om ervoor te zorgen dat niemand werd achtergelaten. Een westenwind wakkert de vlammen vrijdagochtend nog meer aan, waardoor het te gevaarlijk werd in de regio.

Op het eiland Evia, waar veel toeristen heengaan, werden mensen van de stranden gehaald. Een bosbrand had daar een bos met dennenbomen afgebrand, waarna meerdere dorpen in de gevaar kwamen.

Negen mensen zijn naar ziekenhuizen in Athene gebracht met ernstige brandwonden. Twee vrijwillige brandweerlieden liggen op de spoedeisende hulp.

De brandweer probeert ervoor te zorgen dat de branden niet veel groter worden. Het is met de huidige wind niet mogelijk het vuur onder controle te krijgen, zeggen de autoriteiten tegen persbureau ANA.

Griekenland wordt geteisterd door grote bosbranden. De afgelopen 24 uur zijn er volgens de brandweer zeker 86 nieuwe branden bijgekomen. Zelfs op tientallen kilometers van de brand ruikt het naar rook en regent het as.

Donderdag werd bekend dat het leger wordt ingezet in de strijd tegen de bosbranden. Premier Kyriakos Mitsotakis noemde het een ongekende milieucrisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden