Clicky

 
Transport Online - CNN ontslaat drie medewerkers die ongevaccineerd naar werk kwamen

CNN ontslaat drie medewerkers die ongevaccineerd naar werk kwamen

CNN ontslaat drie medewerkers die ongevaccineerd naar werk kwamen
06-08-2021 09:12 | Buitenland | auteur ANP

ATLANTA - De Amerikaanse zender CNN heeft drie medewerkers ontslagen die ongevaccineerd naar kantoor kwamen. Eerder dit jaar kondigde CNN aan dat medewerkers zich verplicht moeten laten vaccineren als ze terug willen komen naar de bedrijfspanden. Andere grote Amerikaanse bedrijven zoals Microsoft, Facebook en Alphabet, het moederbedrijf van Google, stelden vaccinaties ook al verplicht.

"De afgelopen week zijn wij op de hoogte gesteld van drie medewerkers die ongevaccineerd naar kantoor kwamen. De contracten van deze drie medewerkers zijn beëindigd", schrijft CNN-topman Jeff Zucker in een interne memo die door onder meer The New York Times is ingezien. "Laat mij duidelijk zijn - wij hebben een zerotolerancebeleid op dit gebied", aldus Zucker, die schrijft dat het "geen gemakkelijke besluit was" om afscheid te nemen van de medewerkers.

Op welke afdelingen de ontslagen medewerkers werkzaam waren, blijft onduidelijk. Zucker verwacht dat medewerkers van CNN spoedig een geldig vaccinatiebewijs moeten tonen om toegelaten te worden tot de werkvloer.

Steeds meer Amerikaanse bedrijven stellen vaccinatiemandaten in nu de Delta-variant om zich heen grijpt, maar wat de consequenties voor ongevaccineerden zijn bleef vooralsnog onduidelijk. Supermarktketen Walmart en Tyson Foods, de grootste vleesverwerker van de Verenigde Staten, zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die eisen dat medewerkers volledig gevaccineerd zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions