Clicky

 
Transport Online - Bagage Transavia bleef bij meerdere vluchten op Schiphol achter

Bagage Transavia bleef bij meerdere vluchten op Schiphol achter

Bagage Transavia bleef bij meerdere vluchten op Schiphol achter
05-08-2021 19:17 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Drie vluchten van Transavia zijn zondag en maandag vertrokken zonder koffers van passagiers. Dat komt door een personeelstekort bij de afhandelaars van de bagage op Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij na eerdere berichtgeving van de NOS.

Het is de afgelopen week in totaal tien keer voorgekomen bij vluchten van Transavia dat niet alle bagage is ingeladen. Dat kwam doordat afhandelaars nog bezig waren bij een ander vliegtuig. "Meestal kon de bagage op de eerstvolgende vlucht wel mee en hadden passagiers binnen drie dagen hun koffers", zegt een woordvoerster.

Afgelopen zondag leidden de bagageproblemen tot onrust op een vlucht naar Napels, toen een passagier erachter kwam dat ze zonder haar bagage waren vertrokken. Zij werd volgens de NOS uiteindelijk uit het toestel gehaald door de marechaussee.

Woensdag konden piloten van Transavia nog voorkomen dat hun passagiers zonder bagage op de bestemming aankwamen. Ze moesten die op Schiphol zelf inladen. "Met zijn allen proberen we ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk passagiers een fijne vakantie hebben", aldus de zegsvrouw.

Transavia verwacht de komende tijd geen last meer te hebben van bagageproblemen. Een woordvoerster wijst erop dat alle informatie over achtergebleven koffers op de website van de luchtvaartmaatschappij te vinden is.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden