Clicky

 
Transport Online - Broers bestraft voor zwaar mishandelen buurman in De Krim

Broers bestraft voor zwaar mishandelen buurman in De Krim

Broers bestraft voor zwaar mishandelen buurman in De Krim
05-08-2021 17:12 | Binnenland | auteur Redactie

ZWOLLE - Omdat zij dachten dat hij katten had vergiftigd, sloegen en trapten twee broers op 16 april 2021 in De Krim (gemeente Hardenberg) de buurman van de oudste broer in elkaar. Het 65-jarige slachtoffer belandde met zware verwondingen in het ziekenhuis en revalideert nog steeds. De rechtbank veroordeelt de broers tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en bijzondere voorwaarden.

De broers (35 en 37 jaar) reden samen onder invloed van alcohol naar het huis van de buurman, gingen het erf op en vernielden het raam van de voordeur. Toen de buurman poolshoogte kwam nemen werd hij zwaar mishandeld door de mannen. Een ooggetuige die op de pijnkreten afkwam vreesde dat zij de man zouden doodschoppen. De gealarmeerde politie moest de jongste broer van het slachtoffer af trekken.

Dat de buurman iets te maken had met de vergiftigde katten is niet gebleken. En ongeacht of deze verdenking op enige waarheid berust, is het gedrag van de broers volstrekt onacceptabel. Dat zij op deze manier het recht in eigen hand namen rekent de rechtbank hen aan. Omdat ze de man zo lang en zo zwaar mishandelden krijgen ze een hogere straf opgelegd dan de officier van justitie eiste. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding aan de buurman betalen van ruim 12.000 euro en krijgen ze een contact- en locatieverbod. De oudste broer is na het incident vertrokken uit De Krim.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions