Clicky

 
Transport Online - Ribbreuken, sleutelbeenbreuk en longkneuzing voor Laurine van Riessen na val [+video]

Ribbreuken, sleutelbeenbreuk en longkneuzing voor Laurine van Riessen na val

Ribbreuken, sleutelbeenbreuk en longkneuzing voor Laurine van Riessen na val [+video]
05-08-2021 16:54 | Sport | auteur ANP

IZU - Baanrenster Laurine van Riessen heeft door haar zware valpartij tijdens de Olympische Spelen in Japan diverse verwondingen opgelopen. Sportkoepel NOC*NSF laat in een korte persverklaring weten dat bij haar in het ziekenhuis meerdere ribbreuken, een sleutelbeenbreuk en een longkneuzing zijn vastgesteld.

Van Riessen blijft in het ziekenhuis ter observatie. Vrijdag volgen er ter controle nieuwe onderzoeken, aldus NOC*NSF.

Van Riessen ging op het onderdeel keirin op de wielerpiste in Izu onderuit. De 33-jarige baanrenster kwam tijdens haar kwartfinale in aanraking met het achterwiel van de Duitse Emma Hinze, moest naar boven sturen en raakte daarbij de Britse Katy Marchant. Beiden kwamen hard ten val, maar Van Riessen was er het slechtst aan toe.

Na een eerste medische behandeling langs de baan werd Van Riessen per brancard weggebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. "Ze is goed bij, maar kan zich de val niet herinneren. Wel heeft ze duidelijk kunnen maken dat de pijn vooral haar schouder betreft. De teamarts is bij haar", meldde een woordvoerster van de Nederlandse baanploeg na het incident.

Van Riessen, die eerder vierde werd op de teamsprint, stond op de Spelen nog ingeschreven voor het sprinttoernooi dat vrijdag begint. Het ernstige ongeval van haar teamgenote kreeg Shanne Braspennincx, die naderhand verrassend goud veroverde op keirin, van dichtbij mee. "Het was heel a-relaxed om dat te zien, maar de knop moest om", zei de olympisch kampioene.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions