Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor neersteken therapeuten in kliniek Nijmegen

Celstraf voor neersteken therapeuten in kliniek Nijmegen

Celstraf voor neersteken therapeuten in kliniek Nijmegen
05-08-2021 16:07 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man, die in het kader van een tbs-maatregel verbleef in een kliniek in Nijmegen, voor twee keer een poging doodslag en een mishandeling. De slachtoffers zijn drie sociotherapeuten die werkzaam zijn in de kliniek. De man krijgt 18 maanden celstraf, daarbij moet hij een schadevergoeding van in totaal ruim 17.000 euro betalen aan de slachtoffers.

Op 5 november 2020 viel de man in de tbs-kliniek drie medewerkers aan met een zelfgemaakt wapen. Twee sociotherapeuten liepen hierbij meerdere steekwonden op, bij de derde zijn plukken haar uit het hoofd getrokken.

De man viel drie personen aan die zich door hun werk inzetten voor tbs’ers, zoals de man zelf. Dit weegt de rechtbank mee bij het bepalen van de straf. Uit onder andere de slachtofferverklaringen blijkt dat de aanval veel impact heeft gemaakt op de slachtoffers. En dat zij nog elke dag met de gevolgen geconfronteerd worden. De rechtbank legt daarom een gevangenisstraf van 18 maanden op, dit is een hogere gevangenisstraf dan door de officier van justitie was geëist.

De rechtbank komt, in tegenstelling tot de eis van de officier van justitie, niet tot een oplegging van een nieuwe tbs-maatregel. Door deskundigen is aangegeven dat een nieuwe tbs-maatregel en de behandeldruk die hiermee gepaard gaat, een negatieve invloed kan hebben op de behandeling van de man. Na de gevangenisstraf zal de oude tbs-maatregel hervat worden.

De rechtbank wijst de materiële vorderingen van de slachtoffers deels toe en stelt de immateriële schade voor de mishandeling, mede gelet op de bedreigende situatie, vast op 1.000 euro en voor de poging tot doodslag op ieder 7.500 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions