Clicky

 
Transport Online - Veel nieuwe coronagevallen (3402) door eerdere storing

Veel nieuwe coronagevallen (3402) door eerdere storing

Veel nieuwe coronagevallen (3402) door eerdere storing
05-08-2021 15:28 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Door een technische storing eerder zijn in de afgelopen 24 uur veel positieve coronatests geregistreerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen woensdagochtend en donderdagochtend 3402 meldingen van nieuwe gevallen. Door de positieve tests die nu alsnog zijn doorgegeven, "vallen de dagcijfers vandaag hoger uit dan werkelijk", aldus het instituut.

Op woensdag meldde het RIVM meer dan 2800 gevallen, op dinsdag ruim 2200 en op maandag iets meer dan 2100. Het is gebruikelijk dat het aantal positieve tests in de loop van de week oploopt.

Het gemiddelde daalt nog wel. In de afgelopen zeven dagen zijn 19.247 mensen positief getest, omgerekend zo'n 2750 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 8 juli, bijna een maand geleden. Het gemiddelde daalt voor de zeventiende dag op rij.

Rotterdam telde de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 294 inwoners de mededeling dat ze besmet zijn geraakt. Voor Rotterdam is dat het hoogste aantal in twee weken tijd. Verder hoorden 266 Amsterdammers dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Daarna volgen Den Haag (121), Haarlemmermeer (65), Utrecht (61) en Almere (51). In 25 gemeenten testte geen enkele inwoner positief.

In de afgelopen dag registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het overlijden van 11 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal in bijna twee maanden tijd. Dat deze sterfgevallen nu zijn gemeld, betekent niet dat de mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren.

Drie overleden coronapatiënten woonden in Den Haag. Verder gaat het om mensen uit Amsterdam, Leiden, Nijmegen, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Zeist, Rheden en Gennep.

In de afgelopen week zijn 35 sterfgevallen door corona geregistreerd, gemiddeld vijf per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 11 juni. Maar het valt in het niet bij het de situatie rond de jaarwisseling, vlak voor het begin van de vaccinatiecampagne. Toen waren er meer dan honderd meldingen van sterfgevallen per dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions