Clicky

 
Transport Online - Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen
05-08-2021 14:53 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is donderdag iets toegenomen, na de daling een dag eerder. Er liggen daar nu 673 covidpatiënten, elf meer dan woensdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Woensdag daalde het aantal patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, voor het eerst in drie weken. In de afgelopen weken kwamen er met de dag meer coronapatiënten bij in de ziekenhuizen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 474 patiënten met Covid-19, vier meer dan woensdag. Op de ic's nam het aantal ernstig zieke coronapatiënten toe met zeven tot 199. "De covidbezetting op de ic volgt een stijgende trend, al lijken mogelijk de eerste tekenen van een omslagpunt zichtbaar", aldus het LCPS in een toelichting.

In de afgelopen 24 uur kwamen er op de verpleegafdelingen 73 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic's werden 24 patiënten binnengebracht. Door drukte moesten er afgelopen etmaal vier coronapatiënten overgebracht worden naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Het LCPS gaf eerder aan dat ziekenhuizen het deze week nog drukker zullen krijgen met covidpatiënten. Ook liet de ziekenhuisorganisatie weten dat het moeilijk te voorspellen is wanneer de daling gaat inzetten. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, ging er eerder vanuit dat het totale aantal opgenomen coronapatiënten oploopt tot ongeveer 800.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden