Clicky


 


Automobilist (29) ramt politieauto in Zandvoort

Automobilist (29) ramt politieauto in Zandvoort
05-08-2021 10:21 | Misdaad | auteur Redactie

ZANDVOORT - De politie heeft woensdagavond een 29-jarige man uit Libië aangehouden die tot twee maal toe met zijn auto inreed op politiemensen.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding dat twee handhavers van de gemeente problemen hadden met een automobilist bij de strandafgang op de Boulevard Barnaart. Ter plaatse bleek de verdachte de handhavers te hebben bekogeld met bierflesjes. Overal rond zijn auto lagen de glasscherven.

Toen de politie met de verdachte, die nog achter het stuur van zijn auto zat, in gesprek wilde gaan, weigerde hij te reageren. Wel startte hij de motor nog voordat de politie hem uit de auto kon halen. Politiemensen moesten snel opzij springen toen de man gas gaf en achteruit reed. Om hem te laten stoppen zette de politie pepperspray in. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar de man gaf weer gas en reed snel vooruit. Weer moesten de politiemensen zien weg te komen voor de aanstormende auto.

De verdachte botste uiteindelijk tegen een geparkeerd staande politieauto. Hier kon hij uit zijn auto gehaald worden en worden overgebracht naar het politiebureau. Zowel de auto van de verdachte als de politieauto moesten, gezien de schade, worden afgesleept, meldt de politie.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats