Clicky

 
Transport Online - Nederland gaat van donkerrood naar rood op Europese coronakaart

Nederland gaat van donkerrood naar rood op Europese coronakaart

Nederland gaat van donkerrood naar rood op Europese coronakaart
05-08-2021 09:51 | Coronavirus | auteur ANP

SOLNA - Grote delen van Nederland kleuren vanaf donderdag waarschijnlijk niet meer donkerrood op de kaart van coronagevallen in Europa. Groningen, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg kunnen waarschijnlijk een stapje terug doen naar rood. Flevoland, Friesland, Zeeland en Drenthe hadden die kleur al. Alleen Noord-Holland blijft waarschijnlijk op donkerrood.

De coronakaart wordt elke donderdag gemaakt door het ECDC, de Europese evenknie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De organisatie kijkt naar het aantal positieve tests in de afgelopen twee kalenderweken en naar het percentage positieve tests. De kaart heeft vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood. Doordat het aantal coronagevallen in Nederland daalt en de piek van de huidige coronagolf niet meer meetelt, kunnen de kleuren iets 'omlaag'.

Landen gebruiken de coronakaart om hun inreisregels op te baseren. Dat Nederland rood blijft, kan betekenen dat de beperkingen die landen als Duitsland, Frankrijk en Noorwegen hebben ingesteld voor Nederlandse vakantiegangers nog wat langer van kracht blijven. Ook kunnen ze hun eigen inwoners afraden om in Nederland vakantie te komen vieren.

Of en wanneer Nederland nog verder kan zakken, richting oranje en groen, hangt ook af van het percentage positieve tests. Dat is nu nog te hoog voor een stapje omlaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions