Clicky


Van Gaal: eer om Nederlands elftal weer te coachen

Van Gaal: eer om Nederlands elftal weer te coachen
04-08-2021 11:45 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Louis van Gaal kijkt uit naar zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal. "Oranje is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal", laat de bijna 70-jarige oefenmeester via de KNVB weten. "Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen."

Van Gaal viert op 1 september zijn rentree tijdens een uitduel met Noorwegen in de WK-kwalificatie. Daarna volgen thuiswedstrijden met Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Oranje staat na drie kwalificatiewedstrijden tweede in de poule, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Montenegro en Noorwegen. Alleen de poulewinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor het WK van eind volgend jaar in Qatar. De nummer 2 van de groep krijgt een herkansing in de play-offs.

"Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden, die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK", beseft Van Gaal. "De focus gaat daarom meteen voor 100 procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld. Het is goed om weer terug te zijn in Zeist. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken en samen met de KNVB is de technische staf samengesteld. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar de klus te klaren."