Clicky

 Vrachtwagenchauffeur onder invloed van 'vier á zes lijntjes coke' van de weg gehaald

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van 'vier á zes lijntjes coke' van de weg gehaald
04-08-2021 11:13 | België | auteur Redactie

WILLEBROEK - Maandagmiddag 2 augustus trok een vrachtwagen de aandacht van de Verkeerspolitie in hetrBelgische Willebroek. De vrachtwagen rijdt een doodlopende woonwijk in. De 37-jarige chauffeur reageert zenuwachtig op de politie en geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in de buurt.

De chauffeur legde een positieve speekseltest af, voor cocaïne en cannabis. De chauffeur verklaarde dat hij vier à zes lijntjes coke had gesnoven. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van vijftien dagen.

Wanneer de agenten overgaan tot controle van het voertuig vertelt de chauffeur aan de agenten dat hij op de hoogte is dat de APK van de vrachtwagen overschreden is. De man zegt zelf weinig interesse te hebben in administratieve zaken en het opvolgen daarvan.

Tijdens de controle blijkt de gezondheidsverklaring van de chauffeur verlopen, de code 95 is verlopen, het keuringsbewijs van de vrachtwagen is verlopen, de keuring van de tachograaf is verlopen, de snelheidsbegrenzer is vervallen en de bestuurderskaart is verlopen. Er wordt tevens geen gebruik gemaakt van de tachograaf waardoor er geen registratie van de rij- en rusttijden plaatsvond.

Er werd géén enkele vorm van ladingzekering aangebracht om te voorkomen dat de lading goederen kunnen gaan schuiven of beschadigingen kunnen aanbrengen.

De lading bestond daarnaast uit een houten pallet met dozen gevuld met een ADR-product. Ook deze pallet met ADR-producten werd niet gezekerd. Er werd géén vervoersdocument opgesteld met de juiste technische benaming van het product. De chauffeur noch de onderneming heeft voor het transport een vrachtbrief opgemaakt.

In normale omstandigheden zou de chauffeur voor al deze inbreuken een boetebedrag van 13.568 euro ontvangen hebben. Maar vanwege de positieve speekseltest worden alle inbreuken samengevat in een proces-verbaal en de man zal later voor de politierechter moeten verschijnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions