Clicky

 
Transport Online - Bronzen medaille voor Femke Bol op 400 meter horden

Bronzen medaille voor Femke Bol op 400 meter horden

Bronzen medaille voor Femke Bol op 400 meter horden
04-08-2021 08:56 | Sport | auteur ANP

TOKIO - Femke Bol heeft haar verrassend snelle opmars naar de wereldtop in de atletiek bezegeld met de bronzen medaille op de 400 meter horden bij de Olympische Spelen in Tokio.

De pas 21-jarige Amersfoortse moest in de finale in het Olympisch Stadion alleen buigen voor de Amerikaanse Sydney McLaughlin en regerend wereldkampioene Dalilah Muhammad, eveneens uit de Verenigde Staten. McLaughlin liep naar het goud in een wereldrecord van 51,46, Muhammad veroverde het zilver in 51,58. Bol noteerde een Europees record van 52,03 in de snelste race ooit gelopen op dit onderdeel.

Bol mag gerust een fenomeen worden genoemd. De jonge atlete brak vorig jaar internationaal door op de 400 meter horden en won in de 'coronazomer' alle races waar ze aan de start kwam. Ook dit jaar won ze, tot aan de finale in Tokio, alle races waarin ze aan de start kwam. Bovendien verbeterde ze aan een stuk door de Nederlandse records op 400 meter én 400 meter horden.

Medaillekandidaat

Bol boekte in maart op de EK indoor al haar eerste grote successen met de Europese titels op de 400 meter en 4x400 meter estafette. In Tokio liet ze vanaf de series meteen zien dat ze kandidate voor een medaille was. Ze won overtuigend haar heat en liep ook in de halve finales met grote voorsprong op de rest naar de finale.

In die eindstrijd trof ze leeftijdgenote McLaughlin, die dit jaar al als eerste vrouw onder de 52 seconden dook en in de olympische finale het wereldrecord nog eens aanscherpte. Bol liep een geweldige race en kwam in vloeiende stijl als derde uit de bocht naar de finish. Ze probeerde te versnellen, maar kon het verschil met de twee Amerikaanse grootheden niet meer overbruggen.

Bol is in Tokio ook een belangrijke schakel in de estafetteploegen. Ze liep al mee in het Nederlands team op de 4x400 meter gemengde estafette dat zaterdag in de finale net naast een medaille greep. In die finale klokte ze een bijzonder sterke splittijd van 49,74.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions