Clicky

 
Transport Online - Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvlietbrug

Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvlietbrug

Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvlietbrug
03-08-2021 22:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Meer dan 10.000 mensen hebben een petitie getekend om het gedeeltelijk sluiten van de Haringvlietbrug tegen te gaan. Vanwege twee jaar durende werkzaamheden wordt het verkeer vanaf 9 augustus in beide richtingen over één rijstrook geleid. Daarbij wordt de maximumsnelheid teruggebracht van 100 naar 50 kilometer per uur. De brug in de A29 is een belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.

Zo'n 10.300 mensen hebben dinsdagavond rond 21.00 uur een petitie getekend om het besluit tegen te gaan. "De gevolgen zijn voor weggebruikers onacceptabel", stelt de petitie, waarmee het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt gevraagd te onderzoeken welke alternatieven er zijn om de huidige capaciteit voor het wegverkeer in stand te houden en geen rijbanen worden afgesloten.

Eerder noemden de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee de maatregelen voor de Haringvlietbrug onaanvaardbaar. Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt dat de langdurige sluiting van rijstroken de transportsector zeker 53 miljoen euro kost.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats