Clicky

 
Transport Online - Oud-prof Jergé Hoefdraad overleden, verdachte vast voor schietincident

Oud-prof Jergé Hoefdraad overleden, verdachte vast voor schietincident

Oud-prof Jergé Hoefdraad overleden, verdachte vast voor schietincident
03-08-2021 15:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 15:45 uur] De politie heeft een verdachte aangehouden voor het schietincident dat oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) het leven heeft gekost. Hoefdraad werd zondagochtend slachtoffer van een schietincident in Amsterdam. Hij bezweek dinsdagochtend aan zijn verwondingen, meldt de politie.

De schietpartij vond plaats in een pand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Daar was een feest aan de gang toen zondagochtend even voor 06.00 uur werd geschoten, meldde de politie eerder. Volgens de politie had het slachtoffer geprobeerd een ruzie te beëindigen door "ertussen te springen".

De 34-jarige verdachte is maandagavond door Belgische politiemensen aangehouden in een plaatsje vlak bij de grens met Nederland. In afwachting van zijn overlevering aan het parket Amsterdam zit de man vast in België, aldus de politie

De politie gaf al aan te weten wie de verdachte was en riep hem op zich te melden. Door getuigenverklaringen en een duidelijk signalement ging het vizier volgens de politie "naar een verdachte richting België". De man is aangehouden met hulp van de Belgische politie en justitie.

De politie meldde maandag abusievelijk al dat het slachtoffer was overleden, maar rectificeerde dat later en maakte daarvoor excuses aan de familie van de man.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden