Clicky

 
Transport Online - Politie Leeuwarden achtervolgde en schoot op man met nepvuurwapen

Politie Leeuwarden achtervolgde en schoot op man met nepvuurwapen

Politie Leeuwarden achtervolgde en schoot op man met nepvuurwapen
03-08-2021 15:02 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - De man die maandagavond in Leeuwarden werd aangehouden, had een nepvuurwapen bij zich. Meerdere politie-eenheden reageerden op meldingen dat een man in een horecagelegenheid een vuurwapen bij zich zou hebben. Agenten zetten de achtervolging in toen die man een woonwijk in vluchtte. Zij hadden gezien dat de verdachte een vuurwapen of een voorwerp dat daar sprekend op leek tevoorschijn haalde. Tijdens de achtervolging losten meerdere politiemensen schoten, de verdachte werd geraakt in zijn heup, meldt de politie dinsdag.

De 40-jarige man uit Leeuwarden is na de achtervolging, die door tuinen en straten ging, aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident. Dat is gebruikelijk als politiemensen hebben geschoten met hun dienstwapen en er mensen gewond raken.

De politie is dinsdag in de woonwijk waar de achtervolging plaatsvond om te praten met bewoners. Mensen die beelden hebben van het incident worden gevraagd die met de politie te delen en niet op sociale media te verspreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions