Clicky

 
Transport Online - Chauffeur onder invloed van drugs rijdt al slingerend over de N9

Chauffeur onder invloed van drugs rijdt al slingerend over de N9

Chauffeur onder invloed van drugs rijdt al slingerend over de N9
03-08-2021 12:03 | Overtredingen | auteur Redactie

HEEMSKERK - De politie kreeg maandagavond meerdere telefonische meldingen over een hevig slingerende vrachtwagen die zelfs op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer kwam. Hij reed over de N9 vanaf Julianadorp richting Alkmaar. De trekker met oplegger vervolgde zijn weg over de A9. Bij Heemskerk kreeg de chauffeur van de politie een stopteken en is hij uiteindelijk aangehouden.

Tijdens de controle bleek namelijk dat de bestuurder onder invloed verkeerde van drugs, hij was tijdens het rijden niet handsfree aan het telefoneren en hem was de rijbevoegdheid ontzegd om een vrachtwagen te besturen. Deze ontzegging was eerder opgelegd nadat hij drie keer eerder onder invloed in een voertuig was aangehouden. Daarnaast bleek nog een aantal gebreken aan de vrachtwagen, de APK-keuring was verlopen, de trekker was niet verzekerd en het kenteken was geschorst.

Van de verdachte chauffeur, een 26-jarige inwoner van Den Helder, is een bloedproef afgenomen. Deze  wordt onderzocht naar de mate van drugsgebruik. De bestuurder is een rijverbod opgelegd. Tegen hem worden meerdere processen-verbaal opgemaakt.

De politie dankt de attente medeweggebruikers die de politie alarmeerden. "112 bellen hiervoor is zeker op zijn plaats", zegt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions