Clicky

 
Transport Online - Politie Leeuwarden lost schoten bij aanhouding

Politie Leeuwarden lost schoten bij aanhouding

Politie Leeuwarden lost schoten bij aanhouding
02-08-2021 23:06 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - De politie heeft maandagavond in Leeuwarden schoten gelost bij de aanhouding van een man die vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. De politie kreeg rond 20.30 uur een melding binnen dat de man met een wapen in een cafetaria zou zitten. Eenmaal ter plaatse aan De Centrale in Leeuwarden, zou de verdachte hebben geschoten en er te voet vandoor zijn gegaan, meldt een politiewoordvoerster.

"De collega's zijn vervolgens achter hem aangegaan, waarbij ook zij schoten hebben gelost", vertelt de woordvoerster. De politie zette uit veiligheidsoverwegingen een deel van het gebied af. De verdachte werd door "een heel aantal collega's" achtervolgd door tuinen en straten. Zo'n half uur na de melding, kon de politie de man aanhouden in de Borneostraat in Leeuwarden.

Het is de woordvoerster nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen in de cafetaria. De verdachte is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie roept op geen beelden van de verdachte via sociale media te verspreiden, maar die direct met de politie te delen. Behalve de verdachte is er niemand gewond geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden