Clicky

 Dafne Schippers mist olympische finale 200 meter

Dafne Schippers mist olympische finale 200 meter
02-08-2021 13:17 | Sport | auteur ANP

TOKIO - Dafne Schippers heeft in de halve finales afscheid genomen van de 200 meter bij de Olympische Spelen in Tokio. De 29-jarige tweevoudig wereldkampioene op deze sprintafstand slaagde er niet in de finale te halen. Ze eindigde in de eerste van drie heats als zesde in 23,03 en dat was niet voldoende voor een finaleplek.

Een plek bij de eerste twee was nodig om rechtstreeks door te gaan. Met haar klassering kon ze ook niet meer horen tot de twee tijdsnelsten uit de drie halve finales, die zich voegden bij de beste twee van elke race. Van de acht vrouwen tegen wie Schippers liep was de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce de snelste: 22,13. Ze pakte zaterdag al zilver op de 100 meter. Haar landgenote Elaine Thompson-Herah, de winnares van het goud op de 100 meter, was in 21,66 veruit de snelste in de halve finales. Schippers' tijd was de zeventiende.

Schippers was vijf jaar geleden op de Spelen van Rio nog de topfavoriete voor goud en toen voelde het zilver als een troostprijs. In Tokio had ze haar verwachting bijgesteld. Mede door rugklachten haalt ze al een aantal jaren niet haar oude niveau. De Utrechtse wist zich in Tokio nog wel door de series heen te werken, maar zei na de race zelf al dat het halen van de finale een zware opgave zou worden.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats