Clicky

 
Transport Online - Zeilster Marit Bouwmeester moet genoegen nemen met brons op Spelen

Zeilster Marit Bouwmeester moet genoegen nemen met brons op Spelen

Zeilster Marit Bouwmeester moet genoegen nemen met brons op Spelen
01-08-2021 10:19 | Sport | auteur ANP

NOSHIMA - Zeilster Marit Bouwmeester heeft haar olympische titel van Rio 2016 niet kunnen prolongeren. De 33-jarige Friezin stond als de nummer 2 van het klassement aan de start van de medalrace, maar verloor in de slotfase het zilver aan de Zweedse Josefin Olsson, die als eerste de finish bereikte. Ze moest genoegen nemen met brons.

De olympische titel was voor Anne-Marie Rindom. De Deense was als leidster van het klassement aan de medalrace begonnen en verdedigde die positie met succes. Ze was eerder al twee keer wereldkampioene.

Bouwmeester kende een moeilijke start. Ze werd door de Noorse Line Flem Hoest te veel naar de kant gedrukt en raakte de startboei met een strafrondje draaien tot gevolg. Het werd daarom achtervolgen vanuit de laatste positie waarna ze uiteindelijk als zesde finishte, één plaats voor Rindom die met een marge van 7 punten aan de strijd om de medailles was begonnen. In de slotfase pakte Olsson de eerste plek, waarmee ze viervoudig wereldkampioen Bouwmeester in het klassement nog passeerde.

De Friezin, die in Londen 2012 al zilver pakte, kende aan de Baai van Enoshima een moeizame start van het toernooi, werkte zich gestaag omhoog tot ze donderdag na een diskwalificatie terugviel naar de zevende plaats. Het herstel volgde een dag later, maar gelijk was er het besef dat voor het goud klassementsleidster Rindom zondag een slechte dag moest hebben. De Deense zou met een plaats bij de eerste vier in de medalrace sowieso olympisch kampioen zijn.

Maar Rindom staat ook bekend als een zeilster die de druk soms niet aankan. Vorig jaar nog kostte haar dat de Europese titel, waarvan Bouwmeester profiteerde. In 2019 werd de Deense, op de Spelen van Rio derde, wel wereldkampioen maar Bouwmeester had zich amper op de titelstrijd voorbereid. Ze was al bezig met Enoshima, waar ze vaak kwam tot corona het reizen naar Japan niet meer mogelijk maakte.

De fout bij de start, het raken van de boei, was 'part of the game', volgens coach en broer Roelof Bouwmeester. "De linkerkant was de beste plek. Ik ben blij dat ze ervoor ging. Dit kon gebeuren. Drie centimeter meer naar rechts en het is een briljante start. Bovendien: een strafrondje is niet meten game over."

mper op de titelstrijd voorbereid. Ze was al bezig met Enoshima, waar ze vaak kwam tot corona het reizen naar Japan niet meer mogelijk maakte.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions