Clicky

 
Transport Online - Politie stuit op grootste productielocatie crystal meth in Nederweert

Politie stuit op grootste productielocatie crystal meth in Nederweert

Politie stuit op grootste productielocatie crystal meth in Nederweert
30-07-2021 15:51 | Misdaad | auteur Redactie

NEDERWEERT - In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie op een grote productielocatie van synthetische drugs gestuit. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zou het hier gaan om de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen.

De politie kwam de locatie aan de Hoogbosweg in Nederweert op het spoor door zicht te krijgen op informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt. In een bijbehorende woning was een persoon aanwezig. Het betreft een man met de Poolse nationaliteit van 62 jaar. Deze man is aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Afgelopen nacht is gestart met onderzoek in de productielocatie waarbij veiligheid voorop staat. Zo vindt bemonstering van de aanwezige spullen plaats, wordt geïnventariseerd wat er precies aanwezig is, zowel aan grondstoffen als eindproducten en de middelen om crystal meth te maken.

De woning met loodsen liggen in het buitengebied. Er is dan ook geen gevaar voor omwonenden geweest.

LFO is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Gelet op omvang en grootte zal dit nog zeker tot en met aanstaande zondag duren.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions