Clicky

 
Transport Online - VS laten beursgang Chinese bedrijven tijdelijk niet toe

VS laten beursgang Chinese bedrijven tijdelijk niet toe

VS laten beursgang Chinese bedrijven tijdelijk niet toe
30-07-2021 19:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Verenigde Staten laten tijdelijk geen beursgangen meer toe van Chinese bedrijven. Toezichthouder SEC wil eerst onderzoeken hoe ze beleggers moet informeren over de mogelijkheid dat de Chinese overheid maatregelen neemt tegen de ondernemingen. SEC-voorzitter Gary Gensler noemde het vrijdag cruciaal dat Chinese bedrijven meer informatie gaan geven voor ze een gang naar de beurs mogen maken.

Didi werd eerder deze maand hard aangepakt na een Amerikaanse beursgang. De Chinese taxi-app maakte die beursgang ondanks bezwaren van de Chinese autoriteiten. Dat werd volgens persbureau Bloomberg gezien als een provocatie. Regelgevers zouden mogelijke straffen overwegen, waaronder een boete of het stopzetten van bepaalde activiteiten van het bedrijf. Het gedwongen schrappen van de notering op Wall Street zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Eerder kwamen de Chinese autoriteiten ook al met maatregelen tegen grote techbedrijven als Alibaba en Tencent om hun machtige marktposities aan te pakken. Webwinkel Alibaba kreeg een boete opgelegd van 2,8 miljard dollar.

Sommige Chinese bedrijven hebben hun Amerikaanse beursintroducties eerder deze maand geannuleerd nadat Didi werd aangepakt door de Chinese autoriteiten. Datadienstverlener LinkDoc Technologies heeft een beursgang geannuleerd, net als de app voor deelfietsen Hello.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions