Clicky


Minder dan 3500 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

Minder dan 3500 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder
30-07-2021 16:48 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 3463 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is vrijwel evenveel als woensdag. Toen was er sprake van een storing, waardoor de cijfers lager uitvielen. Daar zijn nu geen aanwijzingen voor, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Precies een week geleden waren er bijna 6400 positieve tests. De vrijdag daar weer voor waren er meer dan 11.000 nieuwe gevallen.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM iets meer dan 29.000 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 4160 nieuwe gevallen per dag. Het gemiddelde daalt voor de elfde dag op rij.

Sterfgevallen

Amsterdam telde opnieuw de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kregen 226 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen. Voor Amsterdam is dat het laagste aantal sinds 4 juli. In Rotterdam werden 192 besmettingen bevestigd en in Den Haag waren er 121 positieve tests. Daarna volgt Almere met 93 nieuwe coronagevallen. Zowel Utrecht als Tilburg registreerde 63 positieve tests. In achttien gemeenten bleek helemaal niemand besmet te zijn geraakt.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met zes. Het gaat om twee mensen uit Weesp en verder om inwoners van Rotterdam, Voorst, Langedijk en Harlingen. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn gestorven aan het virus. Het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval is geregistreerd.

Begin van de uitbraak

In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 29 meldingen van sterfgevallen, gemiddeld iets meer dan vier per dag. Dat is het hoogste aantal sinds half juni.

Sinds het begin van de uitbraak, bijna anderhalf jaar geleden, zijn 1,86 miljoen mensen positief getest. Van bijna 17.800 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions