Clicky


14-jarige verdachte van mishandeling Frédérique blijft langer vastzitten

14-jarige verdachte van mishandeling Frédérique blijft langer vastzitten
30-07-2021 15:57 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 14-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling van de eveneens 14-jarige Frédérique in Amstelveen moet nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de kinderrechter vrijdag bepaald, meldt de rechtbank in Amsterdam.

Frédérique werd maandag meerdere keren in haar gezicht geslagen en liep daarbij een kaakfractuur op en brak haar neus en diverse tanden. Ze moest behandeld worden in het ziekenhuis. De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld gaat. Frédérique en haar vader hebben samen aangifte gedaan.

Het meisje werd mishandeld nadat ze geen antwoord had willen geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. "Ik zei tegen hem dat dat niet uitmaakt en dat hij me met rust moest laten", zei ze donderdag in het NOS Jeugdjournaal. Maar met dat antwoord nam de jongen volgens haar geen genoegen, waarna hij er op los begon te slaan.

Steunbetuigingen

De tiener heeft de afgelopen dagen enorm veel bloemen en tientallen dozen vol post ontvangen, onder meer brieven, tekeningen en knuffels. "Alle aandacht en liefde maakt me blij en tevreden", zei ze daarover.

De minderjarige verdachte werd dinsdag aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions