Clicky

 
Transport Online - Kantonrechter vernietigd boete voor rijden op elektrische step

Kantonrechter vernietigd boete voor rijden op elektrische step

Kantonrechter vernietigd boete voor rijden op elektrische step
30-07-2021 14:02 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De kantonrechter in Den Haag heeft een 21-jarige man uit Den Haag ontslagen van alle rechtsvervolging. De man reed op 18 september 2019 op een elektrische step en kreeg daarvoor van de officier van justitie een boete van 380 euro (strafbeschikking). Volgens de officier reed de man op een niet-goedgekeurd voertuig. De man tekende verzet aan tegen de boete.

Het is strafbaar om op de openbare weg te rijden met een niet goedgekeurd voertuig. De minister wijst voertuigcategorieën aan die moeten zijn goedgekeurd. De kantonrechter heeft beoordeeld welke categorieën voertuigen op de bewuste datum waren aangewezen voor een verplichte goedkeuring. Dat varieert van trekkers op rupsbanden en aanhangers tot allerlei twee-, drie- en vierwielige voertuigen. De elektrische step, een tweewielig motorvoertuig zonder zitplaats, valt niet in een van die categorieën, aldus de rechtbank.

Omdat de elektrische step niet was aangewezen voor verplichte goedkeuring, was de man niet strafbaar toen hij erop reed. Een strafbepaling die dat verbood stond toen nog niet in de wet. De kantonrechter heeft de boete vernietigd en de man ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij krijgt dus geen straf opgelegd.

De kantonrechter wijst op het huidige artikel 20h van de Wegenverkeerswet 1994. Als de man nu zou hebben gereden, zou hij misschien wel zijn veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions