Clicky

 
Transport Online - Advies voor chauffeurs naar Groot-Brittannië: vraag nu een paspoort aan

Advies voor chauffeurs naar Groot-Brittannië: vraag nu een paspoort aan

Advies voor chauffeurs naar Groot-Brittannië: vraag nu een paspoort aan
30-07-2021 11:51 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Nederlandse vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een identiteitskaart naar Groot-Brittannië rijden. Hiervoor is per 1 oktober een geldig paspoort noodzakelijk. Dat meldt evofenedex deze week.

"Enkele dagen geleden kwam in het nieuws dat het in sommige gemeenten extra druk is bij de loketten van de afdeling Burgerzaken. Mensen moeten soms tot wel vier weken wachten op een nieuw paspoort. evofenedex roept ketenpartners en collega’s op elkaar hierop te attenderen. Geen paspoort betekent immers vertraging van leveringen", aldus evofenedex.

Per 1 oktober

"Veel mensen hebben hun bezoek aan de afdeling Burgerzaken afgelopen jaar uitgesteld in verband met de coronamaatregelen. Ook komen mensen er nu in de vakantieperiode achter dat hun reisdocument (bijna) is verlopen. Dit leidt tot wachttijden tot wel vier weken voor de aanvraag van diverse documenten. Wees daarom alert en attendeer je chauffeurs en/of logistiek dienstverlener(s) op de paspoortverplichting per 1 oktober aanstaande. Een quickscan van de vervoerovereenkomst kan ook geen kwaad."

Juiste papieren

Het hebben van de juiste papieren is in de meeste gevallen opgenomen als een standaardafspraak in een (vervoers)overeenkomst tussen een opdrachtgever en logistiek dienstverlener; een paspoort valt daar ook onder. Wanneer de documentatie juist is, is een voorspoedige afhandeling gewaarborgd.

Dat chauffeurs tijdig in bezit zijn van een geldig paspoort voor een levering van of naar groot-Brittannië, vergt dus geen aparte overeenkomst of clausule (tenzij daarover niets in de overeenkomst genoemd staat). Vertraging bij het leveren van de zending door het ontbreken van de juiste reispapieren levert voor alle partijen problemen op. Bovendien is de eventuele schadevergoeding in het wegvervoer in beginsel slechts beperkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions