Clicky

 DC Oss klaar voor volgende fase na oplevering aan PLUS

DC Oss klaar voor volgende fase na oplevering aan PLUS
30-07-2021 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OSS - Het nieuwe distributiecentrum in Oss is geheel conform planning opgeleverd aan PLUS. Circa een jaar geleden startte Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel met de bouw van een van de meest moderne en duurzame distributiecentra van Nederland.

De oplevering is een belangrijke mijlpaal in de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum. Hiermee kan worden overgegaan naar de volgende fase, het aanbrengen van de mechanisatie door mechanisatiepartner Witron. Door de mechanisatie worden zware processen vervangen en efficiëntievoordelen behaald.

Rowell Versleijen, Logistiek directeur van PLUS: “Met de oplevering van het distributiecentrum aan PLUS zijn we weer een stap dichter bij ons einddoel. Een hypermodern distributiecentrum dat PLUS in de toekomst nog meer slagkracht zal geven. Een project van deze omvang, dat geheel volgens planning verloopt is een groot compliment aan alle betrokkenen en aan alle medewerkers en onderaannemers van Bouwbedrijf Van de Ven.”

Eerste van 11.000 zonnepanelen gelegd

Het distributiecentrum is gebouwd volgens de BREEAM methodiek. Daarbij wordt op negen aspecten getoetst hoe duurzaam een gebouw is. Onder andere ruim 11.000 zonnepanelen zorgen ervoor dat PLUS het hoogste ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ mag voeren. Rowell Versleijen en Björn Bertrand (directeur Vastgoed) hebben tijdens de oplevering de eerste van de ruim 11.000 zonnepanelen gelegd. De komende tijd wordt er hard gewerkt om het dak volledig te bedekken.

De focus op duurzaamheid komt ook tot uiting in bijna 12.000 infiltratiekratten in de bodem die zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer, een tank voor tienduizenden liters regenwater zodat er minder leidingwater gebruikt hoeft te worden en een zware warmtepomp voor energiebesparing. In het gebouw, dat ontworpen is door Da Vinci Vastgoed, is rekening gehouden met de toevoeging van veel daglicht om een prettige werkomgeving in ieder deel van het gebouw te creëren. Op het buitenterrein zijn er verschillende ecologische voorzieningen ter bevordering van de biodiversiteit, zoals een bijenhotel en nestkastjes voor vleermuizen.

Negentien voetbalvelden

Het distributiecentrum is 46.000 vierkante meter groot, 29,25 meter hoog en staat op een terrein van negentien voetbalvelden groot. Er zijn 92 laaddeuren om vracht te brengen en weer naar de winkels te vervoeren. Het distributiecentrum gaat op termijn de huidige vier distributiecentra vervangen en dus de belevering van alle kruidenierswaren naar de 270 PLUS supermarkten verzorgen.

Eind 2022/begin 2023 wordt het distributiecentrum stap voor stap in gebruik genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats