Clicky

 
Transport Online - Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders

Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders

Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders
29-07-2021 23:43 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - [update vr. 09:11 uur] Tussen de stations Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum rijdt de sprinter vrijdag van 09.30 tot 13.45 uur niet, en dat heeft opnieuw te maken met het tekort aan verkeersleiders bij spoorbeheerder ProRail. Een ziekmelding op de verkeersleidingspost leidde er eerder van donderdag 23.00 tot vrijdag 07.00 uur toe dat tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal, Ede-Wageningen en Barneveld Zuid en Utrecht Centraal en Rhenen het treinverkeer stil kwam te liggen.

ProRail meldt vrijdagochtend dat door het personeelstekort in de nacht van donderdag op vrijdag op een verkeersleidingspost geplande werkzaamheden niet konden doorgaan. Die worden nu vrijdag uitgevoerd, en daardoor rijdt de sprinter niet tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum. De spoorbeheerder zei donderdag in een verklaring dat het ziektegeval er op de drie trajecten "in combinatie met structurele personele problemen voor zorgt dat we helaas hebben moeten besluiten tot vrijdagmorgen 07.00 uur het treinverkeer stil te leggen".

ProRail kampt al langere tijd met een tekort aan verkeersleiders. Woensdag was er tot 15.00 uur op meerdere trajecten daardoor ook geen of minder treinverkeer. En eerder dit jaar vielen ook al treinen uit door onderbezetting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden