Clicky

 
Transport Online - Broers krijgen celstraf voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar

Broers krijgen celstraf voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar

Broers krijgen celstraf voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar
29-07-2021 13:57 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTTPHEN - De rechtbank veroordeelt twee mannen tot 50 maanden gevangenisstraf voor hun betrokkenheid bij een drugslab in Zevenaar. De mannen, een 32-jarige man uit Amerongen en een 31-jarige man uit Zevenaar, zijn broers van elkaar. 

In een loods in Zevenaar werd tussen 1 juli 2020 en 5 september 2020 op grote schaal cocaïne gewassen en verwerkt en zijn XTC-pillen gemaakt uit MDMA. Naast de broers waren nog andere personen bij betrokken. Volgens de rechtbank vormden zij dan ook samen met anderen een criminele organisatie, met het doel om drugsdelicten te plegen. 

Vrijspraak import en export drugs

De man uit Zevenaar maakte zich ook schuldig aan het bezitten van goederen waarvan hij wist dat deze gebruikt worden voor het kweken van hennep. De mannen worden vrijgesproken van het importeren en exporteren van drugs. De rechtbank vindt dat niet bewezen. Dat is ook 1 van de redenen dat ze tot een andere straf komt dan de officier van justitie, die 6 jaar cel eiste voor de broers.

Hoewel de officier van justitie ook nog een geldboete van 40 duizend euro had geëist, legt de rechtbank die straf niet op. 

Derde verdachte later voor rechter

De zaak van een derde  verdachte, een 41-jarige man uit Hilversum, kon niet tegelijkertijd met de zaken van de broers worden behandeld. De rechtbank behandelt zijn zaak op een later moment.

Geldboete voovierde verdachte

Een 4e verdachte, een man van 35 uit Maarssen, stond alleen terecht voor wapenbezit. De rechtbank veroordeelt hem tot een geldboete van 550 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions