Clicky

 
Transport Online - Laatste dag als beroepschauffeur voor Bennie Verbraeken [+foto's]

Laatste dag als beroepschauffeur voor Bennie Verbraeken

Laatste dag als beroepschauffeur voor Bennie Verbraeken [+foto's]
29-07-2021 09:55 | Transport | auteur Redactie | Marcel van der Voort

HULST - Nog één keer gaat de 66-jarige eigen rijder Bennie Verbraeken, vandaag, donderdag 29 juli, van huis in het Zeeuws Vlaamse Hulst om zijn vrachtwagen te laden. Op weg naar zijn allerlaatste klant. Als de vracht is afgeleverd is zijn lange loopbaan als vrachtwagenchauffeur voorbij en het pensioen aangebroken.

Volledig verrast zal Verbraeken vandaag op Transport Online veel wetenswaardigheden en andere aardige woorden over zijn rijke truckerscarrière lezen. Opgetekend uit de mond van zoon Lars en Willem A. De Jong, een kameraad uit het vak.

“Mijn vader was negentien, twintig jaar toen hij begon als vrachtwagenchauffeur. Zijn eerste chauffeursbaan was bij transportbedrijf Van Geyt. Daarvoor was hij melkboer, dat had hij overgenomen van zijn ouders”, begint Lars te vertellen.

Internationaal transportbedrijf

Hij legt uit dat zijn vader de laatste jaren vooral papier rijdt. Verbraeken is eigen rijder en werkt via zijn onderneming Verbraeken Transport vof, aan de Tabakstraat 24-B. Zijn bedrijf is gestart in 1990 en staat bekend als internationaal transportbedrijf. Veelal actief in Midden- en Zuid-Duitsland. En in de Benelux en Zuid-Frankrijk. "Ook is er gewerkt in Denemarken", vult Lars aan.

Bennie Verbraeken werkt in het Zeeuwse dikwijls voor Verbrugge International in Terneuzen. Ook bedient hij veel andere klanten.

Nu pas besef dat hij stopt

Lars: “Ik denk dat mijn vader nu pas gaat beseffen dat hij stopt. Hij is er lang niet mee bezig geweest. Ik sluit overigens niet uit dat hij af en toe een klusje gaat aanpakken. Wel merk ik dat hij veel zin heeft in zijn pensionering. Hij is van de generatie die al op jonge leeftijd is gaan werken en dan is het nu op zesenzestigste genoeg geweest. Hij heeft zijn best gedaan.”

“In het begin zal hij zijn vrije tijd gebruiken om nog dingen die zijn blijven liggen af te ronden. Klusjes afmaken. En hij zal er vast en zeker met mijn moeder en de caravan op uit gaan trekken. Wellicht met mijn moeder en de buren naar Frankrijk. Dat hebben ze vaker gedaan.”

Praten veel

“Mijn vader en ik praten veel over de transportbranche. Dat hebben wij altijd gedaan. Ik ben zelf ook chauffeur geweest. Bij mijn vader waren eveneens charters actief. Hij is altijd gek geweest op het rijden op zich en de vrachtwagens. Ook al is het vak er de afgelopen jaren niet leuker op geworden. Vroeger kon je onderweg stoppen en even douchen. Bij diverse klanten kon dat eveneens. Nu mag je blij zijn als je ergens naar de wc mag. Het verkeer is ook drukker geworden, dat helpt evenmin mee.”

Goede man

Lars werkte veel samen met zijn vader en kan vertellen hoe hij is in zijn vak. “Een zeer goede man om mee te werken. Ik heb een hele leuke tijd met hem gehad. Al is het niet altijd makkelijk om met je familie te werken. Ik heb bijna alles van hem geleerd. Nooit was hij te beroerd om mij te helpen”, klinkt het uit zijn mond.

Bennie Verbraeken rijdt de laatste tien jaar in een Renault. “Hoewel hij in hart en nieren een DAF-man is. Toch toont hij zich heel tevreden over de Renault”, besluit zoon Lars.

Regelmatig contact

Willem A. De Jong is Verbraeken voorgegaan wat betreft het afsluiten van een flinke chauffeurscarrière. Hij is vier jaar geleden met pensioen gegaan. Vroeger had hij regelmatig beroepsmatig contact met Verbraeken. De Jong is vandaag de dag truckspotter en ontmoette zijn oud-collega onlangs nog.

Hij benaderde Transport Online met de vraag of er een artikel mogelijk is waarin zijn oud-collega in het zonnetje wordt gezet.

“Ik ken hem nog van dat hij voor zichzelf ging werken. Dat is alweer dertig jaar geleden”, laat De Jong weten. “Regelmatig moesten wij laden in Terneuzen en gingen naar Duitsland. Vandaar gingen we ieder onze eigen klant op. Dat was een goede tijd.”

Aan de praat

“Laatst zag ik hem rijden in de buurt van Ovet BV in Terneuzen en wij raakten aan de praat. Daar vertelde hij mij te gaan stoppen.”

De Jong is hem dus voorgegaan met zijn pensionering. En hij verveelt zich geen minuut. “Ik fiets veel samen met mijn vrouw. En doe vrijwilligerswerk bij Veilig Verkeer Nederland. Daar geef ik vooral aandacht aan de kantelauto en dode hoek.”

Diverse verrassingen

“Ik heb nooit moeite gehad met mijn vrije tijd. Graag ga ik ook alleen met de fiets op pad en lijk dan wel een journalist met mijn camera in de fietstas. Dan zoek ik mooie vrachtwagens op. Zo kwam ik ook bij Verbraeken terecht, want hij rijdt in een prachtige wagen”, zegt DeJong tenslotte

Bennie Verbraeken wacht wellicht nog diverse verrassingen na zijn laatste werkdag. Ook is er 31 juli een feestje waar hem een weerzien met oud-collega’s wacht. En waar er ongetwijfeld eentje wordt gedronken op die goede oude tijd en op de toekomst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions