Clicky

 
Transport Online - Schiphol en Aéroports de Paris beëindigen samenwerking

Schiphol en Aéroports de Paris beëindigen samenwerking

Schiphol en Aéroports de Paris beëindigen samenwerking
28-07-2021 19:41 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol en de Franse luchthavenuitbater Aéroports de Paris (ADP) stoppen dit jaar met hun samenwerking die ruim twaalf jaar liep. Dat heeft Royal Schiphol Group, het bedrijf achter luchthaven Schiphol, bekendgemaakt. De nog lopende samenwerkingsovereenkomst liep tot eind november en wordt niet verlengd.

Royal Schiphol Group sloeg in oktober 2008 de handen ineen met ADP. Het idee was, zo'n vier jaar na de fusie van Air France en KLM, dat de twee luchthavenbedrijven gezamenlijk de concurrentie beter weerstand zouden kunnen bieden. Dat moest onder meer via kostenbesparingen gebeuren. Zo kochten de luchthavenbedrijven gezamenlijk materieel in, zoals sneeuwschuivers.

Als onderdeel van de overeenkomst nam Schiphol een belang van 8 procent in zijn Franse branchegenoot. ADP nam op zijn beurt een belang van dezelfde omvang in Schiphol.

Financiën

Vooral over dit financiële deel van de samenwerking was het lastig om tot een nieuwe overeenkomst te komen, legt een woordvoerder van Schiphol uit. Het Nederlandse luchthavenbedrijf, dat ook eigenaar is van Rotterdam The Hague Airport en een meerderheidsbelang heeft in Eindhoven Airport, was volgens de zegsman wel bereid om door te gaan met de samenwerking.

De scheidende samenwerkingspartners verkopen elkaars aandelen binnen achttien maanden na het einde van hun verbond, tot uiterlijk 30 mei 2023. Het belang dat ADP heeft in Royal Schiphol Group heeft volgens het Franse bedrijf een waarde van 370 miljoen euro. De aandelen ADP in handen van Schiphol stonden eind vorig jaar voor 639 miljoen euro in de boeken.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions