Clicky

 
Transport Online - Minder treinen door tekort aan verkeersleiders

Minder treinen door tekort aan verkeersleiders

Minder treinen door tekort aan verkeersleiders
28-07-2021 09:58 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - Door personeelstekort op de verkeersleidingspost Utrecht rijden woensdag tot 15.00 uur op enkele trajecten geen of minder treinen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurt. Eerder dit jaar vielen ook al treinen uit door onderbezetting.

Woensdag betekent dit dat tussen Amersfoort en Amsterdam en tussen Utrecht en Almere Centrum tijdelijk minder intercity’s rijden. Ook rijdt de sprinter tussen Utrecht en Baarn tot 15.00 uur niet.

ProRail kampt al langere tijd met een personeelstekort op de verkeersleidingsposten. "Bij onderbezetting moeten we ervoor kiezen om minder treinen te laten rijden, omdat er onvoldoende collega’s zijn die de veiligheid bij normale drukte kunnen waarborgen", aldus de spoorbeheerder.

De roosterdruk is bij de verkeersleidingsposten volgens ProRail zo hoog dat een enkele afmelding tot gevolg kan hebben dat een dergelijk besluit moet worden genomen. ProRail probeert de problemen onder meer aan te pakken door recent gepensioneerden en treinverkeersleiders die inmiddels elders in de organisatie werken, tijdelijk weer in te zetten op locaties waar ze hard nodig zijn. Ook is het werving- en selectiebudget dit jaar ten opzichte van 2018 bijna acht keer zo hoog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions