Clicky

 
Transport Online - Beveiligers roepen op tot snel besluit over eendaagse evenementen

Beveiligers roepen op tot snel besluit over eendaagse evenementen

Beveiligers roepen op tot snel besluit over eendaagse evenementen
27-07-2021 17:18 | Binnenland | auteur ANP

Evenementenbeveiligers roepen het kabinet op om "met de grootste spoed" een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van eendaagse evenementen in de tweede helft van augustus. Ard van der Steur, voorzitter van brancheorganisatie de Nederlandse Veiligheidsbranche, vraagt coronaminister Hugo de Jonge om daarmee niet te wachten tot 13 augustus, zoals volgens hem nu de bedoeling lijkt.

In een brief aan De Jonge zegt Van der Steur, zelf voormalig minister van Veiligheid en Justitie, blij te zijn met de duidelijkheid over meerdaagse evenementen. Die zijn in elk geval tot 1 september verboden. Voor de organisatie van eendaagse evenementen, waarvoor vanaf 13 augustus nog geen verbod geldt, zou echter ook duidelijkheid nodig zijn.

"Om de benodigde aantallen beveiligers te kunnen leveren zijn wervingscampagnes nodig, moeten beveiligers getraind en gebrieft worden, moeten beveiligers een screening door de politie ondergaan en moet er toestemming zijn van de politie voor hun inzet op het betreffende evenement", somt Van der Steur op.

De Veiligheidsbranche, die zegt 90 procent van de 26.000 beveiligingsmedewerkers in Nederland te vertegenwoordigen, pleitte er eerder ook al voor dat de branche ver voor 13 augustus duidelijkheid krijgt over wat er in de toekomst wel kan. Zonder tijdige duidelijkheid zou een goede voorbereiding onmogelijk zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions