Clicky

 
Transport Online - Orders voor luchtvaarttak General Electric stromen weer binnen

Orders voor luchtvaarttak General Electric stromen weer binnen

Orders voor luchtvaarttak General Electric stromen weer binnen
27-07-2021 14:46 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

BOSTON - Industrieconcern General Electric (GE) ziet de eerste tekenen van herstel in de luchtvaartbranche. Vliegmaatschappijen durven na maanden van internationale reisbeperkingen weer te investeren, nu de vooruitzichten na de versoepelingen van lockdowns zijn verbeterd. Het aantal orders voor de divisie van GE die vliegtuigmotoren maakt en onderhoudt, steeg daardoor met bijna de helft.

De luchtvaarttak van GE sloot de drie maanden tot en met juni af met 5,5 miljard dollar aan opdrachten op de plank, 47 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van de divisie steeg met een tiende tot 4,8 miljard dollar. Ook bij andere onderdelen steeg de omzet en het aantal orders. Zo profiteerde de tak voor elektriciteitscentrales van de bestelling van twaalf grote gasturbines, wat bijdroeg aan de groei van het orderboek met 67 procent.

De omzet van GE steeg voor het eerst sinds de coronacrisis. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 ging het om 9 procent groei. Het concern wist ook het nettoverlies terug te dringen tot 224 miljoen dollar, tegenover 922 miljoen dollar een jaar eerder.

Beleggers waren tijdens de handel voorbeurs vooral enthousiast over ramingen voor de aangepaste vrije kasstroom in heel 2021. GE verhoogde de vooruitzichten voor de hoeveelheid geld die overblijft na aftrek van alle noodzakelijke kosten en investeringen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden