Clicky


Maasbrug Roosteren - Maaseik dinsdag weer open voor alle verkeer

Maasbrug Roosteren - Maaseik dinsdag weer open voor alle verkeer
27-07-2021 13:56 | Weer en Verkeer | auteur ANP

MAASEIK - De brug over de Maas tussen het Limburgse dorp Roosteren en het Belgische stadje Maaseik is dinsdag al opengesteld voor alle verkeer, inclusief zwaar verkeer. Maandag maakte burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik nog bekend dat de brug voor zwaar verkeer zeker tot en met woensdag taboe was. Dinsdag laat hij echter weten dat zwaar verkeer er per direct alsnog over kan.

De Pater Sangersbrug werd tijdens het hoogwater van de Maas volledig afgesloten. Nadat de Maas gezakt was mocht alle verkeer tot 3,5 ton er weer overheen. Zwaar verkeer van en naar België moest omrijden via de Maasbrug bij het zuidelijker gelegen Stein.

Belgische ingenieurs hebben na een grondige inspectie maandag laten weten dat de uitspoeling bij een van de pijlers niet zo dramatisch is als eerder gedacht. Een voor woensdag gedachte inspectie met duikers is door de stroming van de Maas niet mogelijk en wordt naar augustus verschoven.

In 2022 of mogelijk in 2023 wordt de brug grondig gerenoveerd. Dan zal er opnieuw enkele maanden hinder zijn.

"Al verwacht ik wel dat er op Vlaams niveau toch eens goed nagedacht wordt over deze flessenhals", zegt Tollenaere op Facebook.