Clicky

 
Transport Online - NOC*NSF eist duidelijkheid over terugreis besmette sporters

NOC*NSF eist duidelijkheid over terugreis besmette sporters

NOC*NSF eist duidelijkheid over terugreis besmette sporters
27-07-2021 10:26 | Sport | auteur ANP

TOKIO - Sportkoepel NOC*NSF wil zo snel mogelijk duidelijk hebben wanneer de sporters die positief hebben getest op het coronavirus Tokio mogen verlaten. Vier sporters en twee begeleiders van de roeiploeg zitten in een quarantainehotel in Tokio. In principe is dat voor tien dagen, maar volgens technisch directeur Maurits Hendriks bestaat daar onduidelijkheid over.

"De indruk die wij hebben gekregen, is dat je uit quarantaine mag als je op dag zes en dag zeven negatieve PCR-testen hebt. Dat is hoe wij het interpreteren. We willen heel snel duidelijkheid over wanneer de quarantaine eindigt en wanneer de betrokkenen de thuisreis kunnen aanvangen", aldus Hendriks.

De sportkoepel omschrijft de omstandigheden in het quarantainehotel als een gevangenis. "De ramen zitten op slot, die mogen niet open. Dat staat in schril contrast met de oproep om constant te ventileren", zei Hendriks, die de situatie van de positief geteste sporters heeft aangekaart in de hoogste regionen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hij heeft dinsdag samen met de Amerikaanse federatie overleg met het IOC.

"Ze krijgen geen frisse lucht, mogen niet even buitenlucht zien. Dat vinden we echt ernstig. We willen ook graag iets gevarieerder eten voor ze hebben in plaats van alleen het Japanse aanbod. En we willen dat ze wat ruimte krijgen, zodat ze ook nog wat van hun trainingen kunnen doen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden