Clicky

 
Transport Online - Resten laatste vermiste slachtoffer ingestorte flat Surfside gevonden

Resten laatste vermiste slachtoffer ingestorte flat Surfside gevonden

Resten laatste vermiste slachtoffer ingestorte flat Surfside gevonden
27-07-2021 09:41 | Buitenland | auteur ANP

SURFSIDE - De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida) zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.

De burgemeester onderstreepte tijdens een persconferentie het belang van de vondst voor de nabestaanden, melden Amerikaanse media. Het slachtoffer, een 54-jarige vrouw, is geïdentificeerd door haar moeder, schrijft The Washington Post.

De brandweer stopte vrijdag met het zoeken naar de resten van eventuele slachtoffers. Op 8 juli was de hoop op het vinden van levende mensen in het puin al opgegeven.

Het gebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in. Zo'n vijf weken na de ramp is nog steeds onduidelijk wat daar de oorzaak van was. Drie jaar geleden was wel al gewaarschuwd voor de toestand van het veertig jaar oude pand aan de kust.

Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton. De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen. De gammele panden gelden nu als onveilig gebouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions