Clicky

 
Transport Online - Poging afpersing om mislukt drugstransport in Rijnsaterwoude

Poging afpersing om mislukt drugstransport in Rijnsaterwoude

Poging afpersing om mislukt drugstransport in Rijnsaterwoude
26-07-2021 17:15 | Misdaad | auteur Redactie

Een 43-jarige en een 37-jarige verdachte braken op zaterdag 27 februari 2021 in bij een woning in Rijnsaterwoude. Onder het kussen van de bewoner legden zij een kogel. Met de bedoeling het slachtoffer af te persen, waarschijnlijk vanwege een misgelopen drugstransport. Vandaag stonden zij voor de rechter. De officier eiste tegen de 43-jarige verdachte twaalf maanden cel en tegen de 37-jarige vierentwintig maanden cel.

De verdachten verklaren behoorlijk veel over de achtergrond van het conflict. De man uit Rijnsaterwoude zou volgens de 43-jarige verdachte een drugstransport regelen voor een groep Albanezen uit Rotterdam. En de 43-jarige verdachte zou daarvoor zijn woning ter beschikking stellen. Maar ergens was er iets misgegaan en de Albanezen eisten nu vier ton schadevergoeding van de twee.

De 43-jarige verdachte zou al veertigduizend euro hebben terugbetaald, maar de man uit Rijnsaterwoude gaf geen thuis. Dus besloot de 43-jarige verdachte samen met een 37-jarige kennis om hem een bezoekje te brengen.

Ze reden naar Rijnsaterwoude en namen twee semi-automatische pistolen mee. Toen het ‘slachtoffer’ niet opendeed, forceerden zij een raam. Naar eigen zeggen om met hem in gesprek te gaan en te controleren dat hij niet gevlucht was. Toen ze hem in eerste instantie niet aantroffen, legde de 37-jarige verdachte een kogel onder het kussen van de bewoner terwijl de 43-jarige verdachte dit filmde met zijn telefoon.

Toen de bewoner later thuiskwam, maakten zij hem zo bang dat hij naar de politie reed, daarbij achtervolgd door de twee. Volgens de verdachten had de bewoner hen verteld dat hij geld ging halen en reden zij daarom achter hem aan. Zij werden daarop aangehouden. Ook doorzocht de politie hun woningen en vond in die van de 37-jarige verdachte zo’n vierhonderd MDMA-pillen en ruim acht kilo hasj.

Tijdens de verhoren probeerden de twee verdachten de eigen rol te bagatelliseren door naar de man uit Rijnsaterwoude te wijzen. Maar over waarom zij met twee vuurwapen naar Rijnsaterwoude gingen, blijven ze vaag. Volgens de officier van justitie had het heel anders kunnen aflopen als de bewoner niet naar de politie was gestapt.

Zij eiste tegen de 43-jarige verdachte twaalf maanden cel (waarvan vijf voorwaardelijk) en tegen de 37-jarige verdachte 24 maanden cel (waarvan acht voorwaardelijk). De laatste eis is hoger vanwege het drugsbezit en omdat deze man ook verdacht wordt van het voorhanden hebben van twee gestolen auto’s in 2020.

De uitspraak is over twee weken, meldt het Openbaar Ministerie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions