Clicky

 
Transport Online - Dronken automobilist rijdt, na invordering rijbewijs, politieagent aan

Dronken automobilist rijdt, na invordering rijbewijs, politieagent aan

Dronken automobilist rijdt, na invordering rijbewijs, politieagent aan
26-07-2021 14:03 | Binnenland | auteur Redactie

HAARLEM - Een 31-jarige man uit Haarlem is zondag rond 16.15 uur aangehouden op de Weldam nadat hij onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs, een politieagent aanreed.

Rond 16:00 uur kreeg de politie een melding over een bestuurder van een auto met opvallend rijgedrag. Op het Waertmolenpad in Haarlem troffen de agenten de auto van de melding, met een lekke voorband. Een 31-jarige Haarlemmer trof voorbereidingen om de band te vervangen. Hij staakte de reparatie, kroop achter het stuur en reed vol gas weg. Tijdens zijn vlucht raakte hij een politieagent met een pijnlijke knie als gevolg.

Ondanks de aanrijding konden de agenten de achtervolging inzetten. Op de Baronie troffen de agenten de auto leeg aan. Sporen en tips van voorbijgangers leidden naar Peelweg waar de agenten zicht kregen op de bestuurder. Een achtervolging te voet eindigde in de bosjes op de Weldam, waar de man, ondanks zijn verzet, aangehouden kon worden.

Eerder op de dag was het rijgedrag van de 31-jarige Haarlemmer al reden om hem te onderwerpen aan een ademtest. Het resultaat van de test, een te hoog alcoholgehalte, was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. De test op het bureau na de aanhouding gaf eenzelfde resultaat.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions