Clicky

 CIDI wil excuses Feyenoord voor muurschildering Berghuis

CIDI wil excuses Feyenoord voor muurschildering Berghuis
25-07-2021 23:25 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat Feyenoord excuses aanbiedt voor een muurschildering waarop de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis is afgebeeld als slachtoffer van de Holocaust. De afbeelding was te zien in Rotterdam en is vermoedelijk gemaakt door fans van Feyenoord. De gemeente heeft de muurschildering al verwijderd.

De Rotterdamse club heeft de schildering al afgekeurd en zegt uit te zoeken of de daders een stadionverbod kunnen krijgen. CIDI heeft in een open brief aangegeven aangifte te gaan doen tegen de makers, die overigens nog niet zijn gevonden. De organisatie noemt dit "een nieuw dieptepunt in voetballand".

Dat Feyenoord onderzoekt of er stadionverboden kunnen volgen, noemt CIDI een goed signaal. De organisatie stelt voor om ook een reis naar Auschwitz of het Anne Frank Huis aan te bieden, "opdat men zich de ernst van de problemen realiseert en begrijpt". "Het mag niet zo zijn dat uw club, met haar rijke historie, wordt misbruikt voor het reinste antisemitisme." CIDI zegt graag in gesprek te willen treden met Feyenoord.

Berghuis was aanvoerder van Feyenoord en koos onlangs voor een overstap naar Ajax. De transfer naar de rivaal is bij veel fans van Feyenoord niet goed gevallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats