Clicky


Wateroverlast in westen van Noord-Brabant en oosten van Zeeland

Wateroverlast in westen van Noord-Brabant en oosten van Zeeland
24-07-2021 23:34 | Binnenland | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - Regenbuien zorgen in West-Brabant en Zeeland voor veel overlast. Bij de veiligheidsregio's Midden- en West-Brabant en Zeeland zijn meerdere meldingen binnengekomen over straten die blank staan en ondergelopen kelders, melden de veiligheidsregio's.

Vooral in de gemeente Steenbergen, ten noorden van Bergen op Zoom in Noord-Brabant, is veel regen gevallen. Ook in het dorpje Kruisland bij Roosendaal viel veel water. "Wij verzoeken u Kruisland te mijden aangezien een aantal straten onbegaanbaar is geworden door extreme regenval. De hulpdiensten zijn ter plaatse om te helpen met de wateroverlast", twittert BOA gemeente Steenbergen.

Ook in Zeeland is op een aantal plekken, in de buurt van Noord-Brabant, veel regen gevallen. Zo is op videobeelden te zien dat het water in Oud-Vossemeer boven de wielen van auto's uitkomt. De Veiligheidsregio Zeeland zegt dat er 25 meldingen zijn binnengekomen, allemaal uit de gemeente Tholen. De brandweer heeft geholpen bij het wegpompen van het water.