Clicky

 
Transport Online - Opnieuw overstromingen in België door noodweer [+video]

Opnieuw overstromingen in België door noodweer

Opnieuw overstromingen in België door noodweer [+video]
24-07-2021 23:12 | Buitenland | auteur ANP

DINANT - België heeft opnieuw te maken met wateroverlast door zware onweersbuien. In Dinant in de provincie Namen staan straten blank, melden Belgische media, die beelden van sociale media delen waarop door het water meegesleurde auto's te zien zijn.

In de provincie Namen staan meerdere wegen onder water. De brandweer is druk met meldingen van wateroverlast uit de hele provincie. In provinciehoofdstad Namen stortte door een kleine aardverschuiving een muur in, elders in de stad werd een zorgcentrum ontruimd.

Het slechte weer trekt over België vanuit Antwerpen en Vlaams-Brabant en brak rond 20.00 uur los boven Wallonië. Later op de avond kregen ook de gebieden die vorige week zwaar werden getroffen door overstromingen met nieuw noodweer te maken. In delen van Waals-Brabant waren grote modderstromen, melden de hulpdiensten. Vooral Chaumont-Gistoux, Walhain en Waver kregen te kampen met hevige regenval. In sommige straten van Walhain bereikte de modder een hoogte van anderhalve meter. De brandweer probeert de modder op te ruimen.

De gouverneur van de provincie Luik heeft een spoedvergadering belegd om maatregelen tegen nieuwe overstromingen voor te bereiden. Hulpdiensten, brandweer en opvangcentra staan klaar om hulp te bieden. Ook liggen plannen voor evacuatie van bewoners klaar.

De VRT meldt dat boven plaatsen die eerder zwaar werden getroffen, zoal Pepinster, zaterdagmiddag een drone met luidspreker werd ingezet om bewoners op te roepen de eerste verdieping van hun woning op te zoeken of te vertrekken.

In de loop van de nacht van zaterdag op zondag wordt het rustiger, maar vanaf zondagmiddag worden er opnieuw hevige regenbuien voorspeld. Weerinstituut KMI geeft dan code geel voor alle provincies en de hoofdstad Brussel van ongeveer 13.00 uur tot 21.00 uur. Ook begin volgende week kan het nog hevig gaan regenen.

Bij de overstromingen van vorige week kwamen in België 36 mensen om het leven, zeven mensen worden nog vermist.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden