Clicky

 
Transport Online - Nederlandse Handboogschutters pakken zilver in gemengde landenwedstrijd

Nederlandse Handboogschutters pakken zilver in gemengde landenwedstrijd

Nederlandse Handboogschutters pakken zilver in gemengde landenwedstrijd
24-07-2021 10:17 | Sport | auteur ANP

TOKIO - De Nederlandse handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler hebben op de Olympische Spelen zilver gepakt in de gemengde landenwedstrijd. Het betekende de eerste medaille voor TeamNL op de Spelen van Tokio. Schloesser (27) en Wijler (24) moesten het in de finale afleggen met 5-3 tegen het favoriete Zuid-Korea (38-35 36-37 33-36 39-39).

De gemengde landenwedstrijd staat in Tokio voor het eerst op het olympische programma. Schloesser en Wijler bezorgden de handboogschutters de eerste medaille op de Spelen sinds het brons van Wietse van Alten bij Sydney 2000. Op de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016 grepen respectievelijk Rick van der Ven en Sjef van den Berg net naast een individuele medaille, beiden eindigden als vierde.

Met Schloesser, afkomstig uit Mexico en op de Spelen van Rio 2016 nog actief voor haar geboorteland, kreeg de Nederlandse ploeg er enkele jaren geleden een vrouwelijke handboogschutter van topniveau bij. Gabriela Bayardo, zoals ze oorspronkelijk heette, trouwde met de Limburgse compoundschutter Mike Schloesser en behaalde via een inburgeringscursus een Nederlands paspoort. Op de Spelen van Tokio schiet ze onder haar nieuwe achternaam voor Nederland.

Wijler had een dag eerder in de voorronde de interne strijd bij de Nederlandse mannen gewonnen om deelname aan de gemengde landenwedstrijd. De 24-jarige Limburger schoot meer punten bij elkaar dan Van den Berg en Gijs Broeksma. Hij mocht daarom zaterdag met Schloesser de eerste gemengde wedstrijd schieten. Het duo bereikte de finale met overwinningen op Italië (6-0), Frankrijk (5-4 via een shoot-off) en Turkije (5-3). Zuid-Korea, hét topland bij het handboogschieten, bleek te sterk.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden